12 טיפים למציאת מקום העבודה הבא שלך

הקורונה שינתה את עולם התעסוקה לכולנו. דרמטית לאלו שנפלטו למעגל מחפשי העבודה ונמצאים עכשיו בחיפוש, אבל גם הרבה אנשים שעדיין עובדים הקורונה ומצאו שהעצירה הזו שנכפתה עליהם גרמה להם לחשוב ולשאול את עצמם:                                    “האם זה באמת התפקיד, הארגון, התעשייה שאני רוצה לעבוד בה?”

אני מקבל פניות של מנהלות ומנהלים בארגונים שמספרים לי:
“הקורונה הראתה עד כמה הכל ארעי ויכול להשתנות בכל רגע נתון. לא משנה כמה שנים אני כבר עובד במקום הזה או בתחום והנה בא עטלף אחד והקפיא, סובב ושינה את כל שוק העבודה… אז מה זה אומר עלי ועל הבחירות שלי?”

בשבועות האחרונים מגיעים אלי לקליניקה מנהלים ומנהלות שעובדים כיום ורוצים לעצור לשנייה ולחשב מסלול מחדש כדי להבין האם הם אכן נמצאים במקום שנכון עבורם ומה עליהם לעשות כדי להתקדם לצעד הבא שלהם…

גם כשברור להם שבתקופה הקרובה הולך להיות כדאי יותר להישאר בתפקיד ולא לשנות (אם לא ממש חייבים) הרי שעכשיו זו הזדמנות מעולה להתחיל לייצר תשתית ליום שאחרי.

אז קבלו את הטיפים שיעזרו לך להתכונן ולמצוא את מקום העבודה הבא שלכם                                                                        (גם אם אתם עובדים וגם אם לא):

 

אמיתיי דוידזון טבת, פסיכותרפיסט, פיתוח חוסן אישי וארגוני, סדנת חוסן למנהלים
marten newhall

1. מה אני בדיוק רוצה עכשיו? – לפני שנתחיל בחיפוש העבודה, חשוב לקחת את הזמן לחשוב על נקודות החוזק והחולשה שלך ועל סוג העבודה שאתה שגורמת לך הנאה. ככל שנכיר טוב יותר את עצמנו ונדע להציג את זה החוצה, כך סביר יותר שנמצא עבודה חדשה שתיצור לנו סיפוק רב יותר. מה חשוב לך בעבודה? טייטל, משכורת, מסלול קידום, אופי העבודה עצמה, מיקום גאוגרפי או אולי התרבות הארגונית בחברה?

2. איפה אני רוצה לעבוד? – ברגע שידוע לך מה הרצון שלך בתפקיד הבא, הגיע הזמן לגלות מהן החברות הרלוונטיות למימוש התפקיד הזה. טיפ נהדר למציאת עבודה חדשה הוא לקרוא על הארגון גם ב- Glassdoor מעבר למידע הזמין על החברה באתר וברחבי הרשת. זה יעזור לך להרגיש את תרבות החברה שלהם, להבין אילו שאלות הם בדרך כלל שואלים בראיונות, ואפילו לגלות איזה משכורת צפויה לך.

3. הכנת קורות חיים מותאמים- קורות החיים שלך הם עדיין אחד הכלים הקריטיים ביותר בחיפוש עבודה. טיפ מרכזי למציאת עבודה חדשה הוא לכתוב קורות חיים מוכווני הישגים הכוללים הישגים מדידים, כאלו הניתנים לכימות ושרלוונטיים לתפקיד אליו בחרת להגיש מועמדות.

הרבה קורות חיים שאני רואה מלאים באחריות (במקום הישגים מוחשיים) ומחפשי העבודה שולחים את אותה גירסא של קורות חיים לתפקידים שונים. חשוב לעשות לעצמך התאמה ברורה. ללמוד את המילים והביטויים המשמשים בתיאור התפקיד, לדאוג לשלב אותם בקורות החיים שלך (בתנאי שיש לך ניסיון כמובן). זכרו כי המגייס/ת צריך’/ה לדעת תוך מספר שניות מלהסתכל בקורות החיים שיש לך את הכישורים שהם מחפשים.

4. ליצור את המיתוג האישי המקוון שלך – בניית המותג שלך פירושה פשוט להציג את המומחיות והתשוקה שלך ברשתות החברתיות ובכלל במקוון, כך שמעסיקים יכולים למצוא אותך. רוב המגייסים משתמשים בלינקדאין ככלי החיפוש העיקרי שלהם ולכן היית רוצה להופיע שם במלוא היתרון שלך. זהו משאב נהדר למצוא ולגייס עובדים בארגונים עבור המגייסים ומהצד השני למצב את עצמכם שתבלטו אצל המגייסים ומנהלים בארגונים אליהם תרצו להתקבל.

5. התפקיד הבא שלך תלוי לא מעט בנטרוורקינג- חיבורים שלך-זה הזמן להשקיע, לטפל ולהשתמש ברשת הקשרים שלך. עבור הרוב המכריע של מחפשי העבודה, רשת אנשי קשר גדולה וחזקה – אנשים שמכירים אותך ורוצים לעזור לך לחשוף את לידות העבודה – גורמת ליותר אפשרויות עבודה. עבודה ברשת – באופן אישי ומקוון – חיונית להצלחתך בחיפוש העבודה.

חשוב לא פחות, זה גם עוזר לך לקבל מושג טוב מה יש בחוץ וזמין, כך שנוכל להיות אסטרטגיים יותר בחיפוש העבודה. פגישות קפה או מיטאפים שיכללו היכרויות אישיות יאפשרו לנו להכיר ולשמוע על הטכנולוגיות הרלוונטיות ביותר, על התהליכים והארגונים המובילים בתעשייה בה אנו מבקשים לעבוד. חשוב לא לפחד לפנות לאנשים בלינקדאין, אם יש לך מישהו שעובד בחברה שמעניינת אותך, בקשו הפניה/ המלצה אם מי כדאי להתחבר ולהכיר. זכרו שאתם רוצים שהארגון, המנהלים המגייסים יכירו את השם שלכם עוד לפני ששלחתם קורות חיים למשרה. יכיר דרך המלצה של רשת הקשרים שלכם או דרך המיתוג האישי שבניתם וגרם לארגון להכיר אתכם.

6. ולכן חשוב לזכור שאתרי הדרושים אינם המקור היחידי למציאת עבודה– 85% מהמשרות בממוצע לא מתפרסמות באתרי הדרושים בתשלום, לכן אם הבחירה שלך היא להסתמך בחיפוש עבודה רק על האתרים האלו, יש משרות רבות שלא יגיעו אליך בכלל.
יותר מכך, עד שתגיש מועמדות למשרה שהגיעה בסוף לאתרי הדרושים, החברה עשויה להיות בשלב הראיונות הסופי, או שאולי המשרה אפילו אוישה. צרו קשר עם חברות שמעניינות אתכם ישירות – יתכן שתיזמו קשר עם מגייס/ת או קבעו “פגישות קפה” עם אנשים העובדים בחברות אלו ויוכלו לקדם את המועמדות שלך בערוצים הלא פורמאליים.

אמיתיי דוידזון טבת, פסיכותרפיסט, פיתוח חוסן אישי וארגוני, סדנת חוסן למנהלים
kelly sikkema

7. להיות טוב/ה לעצמך – חיפוש עבודה יכול להיות מלחיץ. אז קחו זמן למדיטציה, התעמלות, צפייה בסרט או מה שזה לא יהיה ושעוזר לך להירגע. צרו רשת תמיכה טובה – אם יש לך אנשים שיעשו איתך סיעור מוחות או שתוכלו לשתף אותם בתסכולים שלכם, זה יסייע לתהליך להיות פחות כואב.

8. בניית סיפור הקריירה שלי- פיתוח דוגמאות וסיפורים המציגים את כישוריך. אחד הטיפים העיקריים למציאת עבודה חדשה הוא לשלוט בסיפור הקריירה שלכם. אנשים זוכרים סיפורים, לכן המטרה שלך צריכה להיות פיתוח קבוצה של דוגמאות קריירה המשתלבים בסיפור קריירה אחיד ומגובש לטובת הראיונות. כמובן שאת שבאותו סיפור קריירה תהיה לך אפשרות להשתמש בפגישות קפה או בכל פורום אחר. אלו יהיו סיפורים המדגימים בבירור את כישוריך, הישגיך והתשוקה לעבודתך. זכרו שאנחנו זוכרים סיפורים ואתם רוצים להיות המועמד שבסוף יום ראיונות עם 10 מועמדים, דווקא את הסיפור שלך יזכרו!

9. הכנה מקדימה לראיונות העבודה – לפני שתגיעו לראיון הראשון, התאמנו. תרגלו תשובות לשאלות ראיון נפוצות. אפשרי עם חבר, קולגה או יועץ קריירה. ככל שנגיע מוכן יותר לראיון, תהיה לך תחושה נוחה יותר – וסביר להניח שתצליחו יותר.

10. להמשיך לעקוב אחר גיוס התפקיד– התהליך מול הארגון לא מסתיים לאחר שהראיון הושלם. אפשרי לכתוב הודעת תודה (מאוד תלוי במידת הנוחות וההתאמה שלך. אם מרגיש לך אותנטי? אחלה. אם לא? אז אל). אבל לגמרי לגיטימי לדגום בקטנה את המנהל המגייס לגבי סטטוס התפקיד.  זה יכול להעביר את העניין וההתלהבות שלך מהתפקיד. המפתח הוא לעשות את זה בצורה מקצועית מבלי שזה ישמע מציק או נזקק.

11. לנשום ולזכור שזה לוקח זמן- צפו שחיפוש עבודה ייקח יותר זמן ממה שנדמה לכם. כולנו מקווים לקבל עבודה חדשה תוך זמן קצר, אך המציאות הסבירה היא שיכול לקחת חודשים ויותר, כדי למצוא את ההזדמנות הנכונה ולהתחיל בעבודה חדשה. עליכם להכין את עצמכם נפשית למסע ממושך – ואז תוכלו להיות מופתעים בשמחה אם אתם בין המעטים ברי המזל שחיפוש העבודה שלהם קצר. אם לא? תזכרו שזה חלק מהדרך וכולנו עוברים זאת בשלב כזה או אחר.

12. הכנה מנטלית לתהליך- הנה כמה תזכורות לעצמנו לדרך:

ראשית,הקפידו על גישה חיובית גם בחיפוש עבודה ובראיונות. מגייסים ומנהלים יכולים לחוש ייאוש ותסכול; ארגונים רוצים להעסיק אנשים חיוביים ומיומנים. אם היית מובטל/ת במשך תקופה ארוכה ומדוכדכת או שפוטרת לאחרונה ויש בך כעס, חשוב למצוא דרך להסיט אותו בזמן חיפוש עבודה או שהפגיעה שלך תהיה רק בעצמך.

שנית, לא משנה אם חיפוש העבודה מתבצע כשיש לך עבודה או שלא, ככל שתוכל לשלב גם למידה של תכנים מקצועיים רלוונטיים נוספים לתפקיד, כך יעלה ה-“ערך” שלך כמועמד לתפקיד.

אחרונה, יתכן שתצטרכו לשקול התנדבות לתקופה (קצרה או ארוכה) כדי לצבור ניסיון ולהכיר אנשי קשר רלוונטים שיכירו אותך ויוכלו לחבר אותך לארגונים.

***

זהו, זו רשימה מקיפה שנותנת לך את הכלים להתחיל איתם את המסע למציאת מקום העבודה הבא שלך, ברור שזה יכול להיות יותר מדי להתחיל ולכן כדאי לבחור צעד אחד מכל הרשימה, את  מה שהכי קל לך להתחיל איתו ואז לעבור לצעד הבא. אם מרגיש לך יותר מדי עמוס להתחיל הכל לבד…

אז-

ממש בעוד שבוע וקצת אני אעביר וובינר חינמי על הכנה מנטלית למציאת עבודה ושבוע שאחריו אעביר וובינר חינמי נוסף לגבי כלים פרקטיים למציאת עבודה.
אשמח שתצטרפו, רק לחצו כאן

רוצה לקבל את המענה הנכון והמדויק בשבילך? צרו עימי קשר ונקבע פגישת חשיבה לגבי הקריירה שלך.

בהצלחה,
אמיתיי

מקור: https://www.livecareer.com/resources/jobs/search/14-job-hunting-tips

אהבתם? אשמח אם תשתפו את הפוסט:

המיילים הכי אקטואליים בעולם התעסוקה

זה בכלל לא משנה מאיזה צד של החיפוש התעסוקתי אתם באים כרגע, חשוב שתכירו את הצד השני.
מוזמנים להירשם לדיוור שרלוונטי גם למועמדים וגם למגייסים: כל הטיפים של העידן החדש בתחום הקריירה.

למות מבושה ולהתחיל לחיות בחמישה שלבים פשוטים

גלו את סודות ההתמודדות עם הבושה וצאו למסע גילוי אישי. ספר זה מזמין אתכם ללמוד כיצד להתמודד עם הבושה באמצעות חמישה שלבים פשוטים, ולחוות חיים מלאים יותר של מימוש והגשמה עצמית. הזמן לשינוי הוא עכשיו.

המיילים הכי אקטואליים בעולם ההתפתחות והקריירה

אל תפספסו, הרשמו לדיוור