תפריט

9 טיפים ליצירת רושם ראשוני מנצח בראיון עבודה (ובפגישות בכלל)

אמיתיי דוידזון טבת, פסיכותרפיסט, פיתוח חוסן אישי וארגוני, סדנת חוסן למנהלים
hunters race

כולנו מודעים שמעמד ראיון עבודה אינו תמיד מיטיב לשקף את מי שאנחנו באמת. המקום בו אנו מרגישים תחת “זכוכית מגדלת” גורם לנו להיות מודעים לעצמנו לעיתים, יתר על המידה, עד כדי שאנו מגיבים בצורה מלאכותית. בתוך המעמד המלחיץ הזה, חשוב לזכור שרוב האנשים ישפטו אותך בתוך כמה שניות לתוך הפגישה ואת דעתם יהיה קרוב לוודאי קשה לשנות.

בשנת 2005 מצאו הפסיכולוג של אוניברסיטת פרינסטון, אלכס טודורוב, והחוקרת ג’נין ויליס מתוך התבוננות במיקרו-שניות של וידאו של מועמד פוליטי שניתן לחזות בדייקנות של 70% מי ינצח בבחירות רק מאותן מיקרו- שניות בוידאו. מה שמראה כי אנשים מגיבים, גם מבלי לדעת או להבין רציונלית לשפת הגוף שלנו ומחליטים לגבינו את דעתם בזמן מינימלי של עשירית השנייה.

אז איך אתה כמועמד יכול להבטיח שאנשים יראו אותך במדויק וגם יחשפו לצד הטוב ביותר שלך? ראשית חשוב לזכור שאתה אף פעם לא רוצה לתת לאנשים רושם לא אותנטי – אנשים רבים יכולים באופן אינטואיטיבי להרגיש אם מישהו מזויף מיד. עם זאת, בכל פעם שאתה פוגש מישהו בפעם הראשונה, אתה תמיד רוצה להתחיל ברגל ימין. נכון?

אז הנה 9 טיפים שיעזרו לך לוודא שהרושם הראשון של אנשים ממך הוא חיובי:

 

.1 הגדר כוונה. אחד הכלים המשמעותיים ביותר להעברת רושם מדויק היא להגדיר מראש את הכוונה שלך. כלומר, “איזה רושם אני רוצה להשאיר אחרי שתסתיים השיחה ואלך משם”. יש חשיבות לכך במיוחד לפני כל סוג של אירוע גדול שבו תפגוש הרבה אנשים. כלומר אירועים כמו כנסים, מפגשי נטווריקנג, מיטאפים או מסיבות חברתיות.
כאשר אתה מוכן וחושב מראש, מגדיר לעצמך לאיזה סוג של אנשים אתה רוצה לחבור ואיזה סוג של אינטראקציות אתה רוצה, אתה תצליח יותר מדויק למשוך אליך את האנשים שאתה מבקש. זוהי חווייה עוצמתית להפליא ואפקטיבית כשאתה מתמקד באיזה סוג של אנרגיה אתה רוצה שתהיה בהכרות איתך. היא עובדת בכל פעם מחדש.

2. מראה שמעצים את המסר -לפני שאתה בוחר להתלבש, נסה לחשוב איזה מסר אתה רוצה להעביר בבחירות של הבגדים, תכשיטים, איפור, שעונים, נעליים, תיקים ועד. כל בחירה כזו מהווה הצהרה לגביך ולגבי מי שאתה. נרצה או לא, אנשים בהחלט מגיבים גם לנראות שלנו בעת ביצוע שיפוט ראשוני. עצה שיכולה לעזור היא לבקש מחברים שאתה בוטח בהם לחוות דיעה לגבי בגדים ואביזרים שאתה נוהג ללבוש ולשאול לדעתם איזה מסר הם מעבירים.
עבור גברים רבים, השעון שלהם יכול להגיד הרבה עליהם. כמובן שגם ארנקים, תכשיטים, קעקועים ועוד יכולים לשדר מסר על אדם חדש שאנחנו פוגשים.
ודא כי מה אתה לובש מעביר את המסר שאתה רוצה להעביר לאנשים שאתה פוגש בפעם הראשונה.

3. מודעות לשפת הגוף שלך. שפת הגוף היא חלק מכריע ברושם ראשוני. מהיציבה שלך, כלומר איך שאתה נושא את עצמך, דרך האופן שבו אתה מניע את הגוף, משדרים מסר לגביך.
לעתים קרובות, עצם המודעות לשפת הגוף שלך יכולה לגרום לשיפורים מיידיים. טיפ שיכול לעזור לבחון את שפת הגוף שלך היא לצלם את עצמך בנייד מסתובב בחדר ולאחר מכן לבחון את עצמך. שים לב למבט שלך, היכן ממוקמות כפות הידיים שלך, מידת הזקיפות שלך ועוד. ככל שתהיה מודע לכך שהתנהגויות מסוימות שלך משדרות מסר כזה או אחר, תוכל לבחור אם ברצונך לשמור על שפת הגוף כפי שהיא או אולי לשנות מעט אותה ועם השינוי שלה, גם את המסר שאתה מעביר. לדוגמא שינוי קטן של הקפדה על מבט ישיר בעיניים תוך חיוך יכול לייצר את ההבדל בין ביטחון עצמי ונינוחות לבין לחץ ונמנעות מיצירת קשר.

אמיתיי דוידזון טבת, פסיכותרפיסט, פיתוח חוסן אישי וארגוני, סדנת חוסן למנהלים
joanna kosinska

4. רעננות מנטלית– לכולנו יש ימים טובים יותר וטובים פחות. אבל אין ספק ששילוב של מתח עם עייפות מייצר אצלנו שילוב בעייתי. אם יום לפני ראיון יש לך אפשרות לא ללכת לארוע או לצאת עד שעה מאוחרת, עדיף. קח בחשבון שאם אתה במצב רוח מדוכא או חרדה בגלל התקופה של חיפוש עבודה או מכל סיבה אחרת, העייפות תקשה עליך לשלוט בזה. מה שעלול לגרום לכך שיראו את זה עליך בהבעות הפנים שלך, הערות ושפת הגוף.
אם אתה מתראיין ונמצא ביום רע, נסה לבדוק אם אפשר לדחות את הראיון. במידה ולא ניתן, נסה לצפות בסרטוני YouTube מצחיקים או מעוררי השראה, הקשב למוסיקה מעוררת ומעודדת או בצע פעילות גופנית קלה כדי להרים ולרענן את עצמך רגשית ומנטלית.

5. התעניין במי שמולך. אם אתה באמת מעוניין לפגוש אנשים פתוחים לספר לך מי הם, הם יבינו את זה מיד ברושם ראשוני. לכולנו היתה חוויה של פגישה עם מישהו שהרגשנו שהוא נגרר לכאן על ידי חבר ורק מחכה לצאת מהדלת ולהגיע הביתה. כאשר אתה פוגש אנשים בפעם הראשונה, שים לב שאתה באמת מקשיב ומגיב אליהם. שמור על קשר עין, חזור על מה שאמרו והתחברת או לחילופין שלא הבנת. הבהר והעבר להם שאתה מתעניין בהם באמת. לעתים קרובות יהיו לך שיחות טובות יותר וחיבורים מתמשכים כאשר אתה מעוניין באמת להכיר ושומר על הקשבה פתוחה.

6. שמור על עצמך בכושר. רמת האנרגיה שלך תלויה ברמת הבריאות הכללית שלך. אם אתה מתעייף בקלות, היה סמוך ובטוח שאתה צפוי להיראות עייף – במיוחד תחת הלחץ של פגישה ראשונית. ואם אתה נראה עייף, אנשים עלולים להחליט לגביך שאתה גם עייף מדי מכדי לעשות את העבודה.
זה לא אומר שאתה צריך להיות בודיבילדר או דוגמן. אבל אתה חייב להיות בריא מספיק כדי להיראות ערני, מסוגל, ומעוניין לבצע את התפקיד.

.7 מחקר תרבות מקדים -בתעשיות שונות יש נורמות שונות על מה מתאים מבחינת המראה האישי והתנהגות בפגישה. לדוגמה, ללבוש חליפה ארמאני לפגישה עם מתכנת תהיה קריאה לא מותאמת של התרבות בעולם המתכנתים. באופן דומה כמו תחומים שונים יש גם מגזרים שונים בהם תתקל בנורמות של נראות ותקשורת שונות.
בחירה להתלבש או לתקשר למקום בו אתה מתראיין, עלולה לייצר את הרושם ההפוך ולצייר אותך כמי שאינו מודע במקרה הטוב או אגרסיבי וגס רוח במקרה הרע. לא בכל מקום לחיצת יד, בגדים קצרים או פנייה בשם הפרטי יתפרשו באותה הדרך. לכן, בצע מחקר מקדים על הארגון והתרבות המקובלת בו לפני שאתה מגיע לראיון.

אמיתיי דוידזון טבת, פסיכותרפיסט, פיתוח חוסן אישי וארגוני, סדנת חוסן למנהלים
cytonn photography

8. מקסם את ברכת השלום שלך– ישנם שלושה חלקים לברכה שלך: החיוך שלך, המילים שלך ולחיצת היד שלך. אלה משתנים בהתאם למצב. חשוב להיות מודע מה אני בוחר לשדר והאם זה מותאם לתרבות של הארגון ולאדם שאני נפגש איתם. לדוגמה, ישנן תרבויות בהן חיוך מלא שיניים עלול יהיה להיתפס כלא צנוע ואף וולגרי. בחירת המילים שבהן תבחר : רשמי או לא פורמאלי יש להן משמעות. יש הבדל בין “אהלן” או “נעים מאוד” לבין “שלום”. גם ישנה חשיבות שלחיצת היד תהיה תקיפה מצד אחד, לא מרסקת מצד שני אבל גם לא נמנעת או רכרוכית.

9. תרגל את ההופעה שלך– עכשיו, אחרי שהבנת את כל החלקים של המסר אותו אתה רוצה להעביר, ערוך חזרות על כך. תרגל איך תרצה להיכנס לחדר – או, אם זה האדם השני שנכנס, איך תעמוד ותמציג את עצמך וברכתך. חזור על זה מספיק פעמים כדי שהכל יהפוך לטבע שני, ולא רק שינון או דקלום. אם אפשר, נסה להתאמן עם חבר קרוב ולקבל משוב עד שתגיע לתוצאה הרצויה מבחינתך
לאחר ראיונות עבודה או פגישות, נסה לעבור עם עצמך ולבחון מה היו התגובות של האנשים שפגשת. נסה להיזכר בהבעות הפנים, ההצהרות וההתנהגות שלהם כלפיך במעמד הראיון . אגב, במידה ועמית-קולגה שהוא גם חבר טוב נוכח איתך בפגישה, בקש ממנו משוב לאחר מכן לגבי המסר שהעברת בפגישה לדעתו. כל למידה וחידוד יעזרו לך להשתפר ולשלוט בשפת הגוף והמסר שאתה מבקש להעביר טוב יותר.

אם אתה רוצה לדעת איך ניתן לייצר יתרון נוסף על פני שאר המועמדים ולייצר רושם משני- מעמיק בהצלחה, כנס לפוסט הזה ולמד מהו בכלל “רושם משני -מעמיק” ומהם 5 הטיפים שיגרמו לך להשיג אותו!

כל טיפ פה יכול לשדרג משמעותית את היכולת שלך לעבור טוב יותר ראיונות עבודה ולייצר כלפיך מחויבות מצידו של הצד השני בפגישה.
אני ממש אשמח לקרוא בתגובות מה חשבתם על הטיפים וכמובן במידה ויש לכם טיפים נוספים, אשמח לקרוא אותם.

בהצלחה!

הטיפים קובצו מתוך המאמר Snap judgments decide a face’s character, psychologist finds מאת Chad Boutin

אהבתם? אשמח אם תשתפו את הפוסט:

המיילים הכי אקטואליים בעולם התעסוקה

זה בכלל לא משנה מאיזה צד של החיפוש התעסוקתי אתם באים כרגע, חשוב שתכירו את הצד השני.
מוזמנים להירשם לדיוור שרלוונטי גם למועמדים וגם למגייסים: כל הטיפים של העידן החדש בתחום הקריירה.

למות מבושה ולהתחיל לחיות בחמישה שלבים פשוטים

גלו את סודות ההתמודדות עם הבושה וצאו למסע גילוי אישי. ספר זה מזמין אתכם ללמוד כיצד להתמודד עם הבושה באמצעות חמישה שלבים פשוטים, ולחוות חיים מלאים יותר של מימוש והגשמה עצמית. הזמן לשינוי הוא עכשיו.

המיילים הכי אקטואליים בעולם ההתפתחות והקריירה

אל תפספסו, הרשמו לדיוור