לוגו-חדש
תפריט

הכשרת מנהלים כ"מפתחי/ות קריירה"

בשוק משתנה, עם תחרות אינסופית על טאלנטים, עובדים ומנהלים בכל הדרגים, חשובה מאוד השפעתו של המנהל הישיר של כל עובד.
כסמנכ"ל משאבי אנוש שהוביל גיוס מדי שנה של אלפי עובדים (אני לא מגזים, באמת אלפים) למדתי עד כמה תהליך גיוס איכותי תלוי בסופו של דבר במנהל המקצועי שמגייס את העובד ומייצר את החיבור הרגשי ה-Engagement לארגון.

מנהל שידע לייצר חיבור איכותי ישמר עובדים ויגרום להם לשביעות רצון משמעותית שכמובן תתבטא (גם) בתוצאות.
מתוך ההבנה הזו חשוב להבין שכיום, הציפייה מהמנהלים היא לראות את העובד שלנו (לא משנה מה הטייטל, הדרגה והוותק) כאדם ולא רק כמבצע תפקיד. היכולת שלנו כמנהיגים ומנהלים בארגון לייצר לו ערך מוסף לא מסתיימת ברמת הידע וההכשרה הקונקרטית.
כמו שהבנו עד כמה חשוב להכיר את העולם האישי שלו: זוגיות, משפחה, תחביבים ועוד מתוך תפיסה והבנה שישנה השפעה הדדית בין כל מעגלי החיים שלו. חשוב גם לקחת חלק ב"מסע הקריירה" שלו וביחד איתו לסייע לו להגשים את עצמו מקצועית ואישית.

בסדנא ממוקדת למנהלים כ"מפתחי קריירה" יקבלו המנהלים את הכלים הפרקטים לפיתוח הקריירה של עובדיהם.
הסדנא כוללת 3-6 מפגשים ומשלבת בתוכה כלים פרקטיים הנשענים של שנות ניהול משאבי אנוש רבות לצד כלים מעולם הפסיכולוגיה החיובית, המיינדפולנס -קשיבות והפסיכולוגיה הנרטיבית ((story telling

בין נושאי הלימוד:

  • פיתוח קריירה: המשמעות של להיות חלק מארגון ב2022
  • עולם העבודה ופיתוח קריירה: הכרות עם מה שקורה כיום בעולם ובארץ.
  • המנהל כ"מפתח קריירה"- הובלת מנטורינג בקריירה: היכרות עם כלים ועקרונות שיאפשרו למנהל לזהות הזדמנויות ושיחות ולהפוך אותן למשמעותיות.
  • איך ניגשים לשינוי ומה עקרון הברזל בהתמודדות עם התנגדויות?
  • זיהוי המשאבים של העובד, למה מתחילים מכאן?
  • בניית "מפת הקריירה" תוך זיהוי פערים בין "מצוי" לבין "רצוי"
  • הגדרת מטרות כחלק מחוזה משותף לצמיחת העובד וטיפוחו בארגון.
  • פיתוח "חוסן רגשי" ככלי עבודה מהותי בתהליך המשותף.
  • בניית שגרת תהליך מול מדדים, סימון הצלחות ולמידה מכשלונות.
  • "שיחות משוב" בחיבור ל"שיחות פיתוח קריירה"- איך עושים את זה נכון?

 

כדור פורח על רקע שקיעה
סדנאות והרצאות נוספות
קוביות עם אייקונים

בניית קריירה-כלים ומפה לצאת לדרך

בהרצאה נגע בשאלות: מה קרה לשוק התעסוקה בעשור האחרון ואיך זה משפיע עלינו כעובדים ומחפשי עבודה? מה השתנה בתפיסת ה"קריירה" בשנים הללו ואיך זה בא לידי ביטוי בארגונים, תפקידים ובחיים של כל אחד ואחת.

קרא עוד »

פיתוח קריירה לעובדי מטה / בק אופיס

הם נותנים את הלב והנשמה, מכבים שריפות כחלק משגרת עבודה, זמינים ומהווים חלק משמעותי בארגון. יש תהליכים שלא ניתן לבצע בלעדיהם. ועדיין… הם לא מקבלים את תשומת הלב והפיתוח האישי והמקצועי כמו שהיינו רוצים עבורם. בסדנא של 5-7 מפגשים נאיר את היכולות, התשוקות והסקרנות שלהם כדי להחזיר להם מוטיבציה ולתת תחושת משמעות מהארגון.

קרא עוד »
נורה אדומה בולטת ומסביב נורות כחולות

הקמת מרכז קריירה פנים ארגוני

במציאות הנוכחית בה עובדים יכולים לבחור בכל רגע אם להישאר או לעזוב, מה שיכול לשנות את כללי המשחק הוא בניית מחויבות שאינה סביב התפקיד הנוכחי של העובד-ת. המסר: "את/ה חשוב/ה ומשמעותי/ת לי. בלי קשר לתפקיד".
ארגונים ומנהלים נדרשים היום, יותר מתמיד, להפוך להיות חלק פעיל מבניית הקריירה של העובדים ו"שותפי קריירה".
הקמת מרכז פיתוח קריירה ארגוני מהווה פתרון לדרישה הזו. הכוונה ליחידה פנים ארגונית מקצועית שמהווה "מכללת חלומות" של ההון האנושי בארגון.
מה היתרונות ואיך עושים את זה נכון? קראו פה

קרא עוד »
נבטים יוצאים מן האדמה על רקע שקיעה

פיתוח קריירה לעובדים ותיקים

שימור עובדים ותיקים הוא נושא כאוב בקרב מנהלים. אחרי שחגגנו "יומולדת ארגוני", קידמנו במסלולי קידום, הוצאנו לסדנאות והדרכות למיניהן, יש הרגשה שכבר אין איך לשמר אותם. מבחינתם הם נותנים את מיטב זמנם ומשאביהם ולא מקבלים בחזרה. בסדנא של 5-7 מפגשים הם יעברו ממקום פסיבי לאקטיבי ופיתוח הקריירה יהפוך למסע משותף להם ולארגון.

קרא עוד »
איש מחזיק חץ ומכוון ללוח מטרה שכוב

פיתוח קריירה- יוצאים לדרך

מה צריך להיות כתוב בקורות החיים ואיך? מה אסור להגיד בראיונות עבודה ואת מה חייבים להדגיש. כל אחד אומר משהו אחר, יש המון מידע ברשתות ואין לכם מושג מאיפה להתחיל. אז, מה עושים כשלא יודעים איך מוצאים עבודה? בסדנא של 6-8 מפגשים תקבלו ארגז כלים מלא למציאת עבודה, כך שתגדילו משמעותית את היכולת להתקבל לתפקיד שאתם רוצים.

קרא עוד »
גלילה למעלה

המיילים הכי אקטואליים בעולם ההתפתחות והקריירה

אל תפספסו, הרשמו לדיוור