לוגו-חדש
תפריט

פיתוח קריירה – טאלנטים / הנהלה

בכל ארגון אנחנו נראה את "הטאלנט". למעשה כמנהלים בארגון אנחנו נשאף לייצר כמה שיותר מהם, כדי להוביל את הארגון קדימה ולייצר תחרות במובן החיובי כמו גם לתת השראה.

זה יכול להיות איש המכירות שבאמת תמיד עובר את היעדים מדי חודש, המפתחת שמצליחה לפתור כל מענה ושידרוג במערכת עם אפס תקלות, מנהל הצוות ה-"כוכב" שהעובדים שלו מוכנים לעשות הכל בשבילו ונציגת שימור לקוחות שמצליחה להתמודד עם כל לקוח מאתגר ככל שיהיה.
בשורה התחתונה ה – "טאלנט" הוא עובד "כוכב" שמביא לתפקיד רמת ביצועים יוצאת דופן. ארגונים אחרים מתחרים עליו ומנסים לגייס אותו, פעמים רבות תוך ‘חיזור’ לעבור אליהם גם כשאינו מחפש עבודה.

אז הנה יש לנו "טאלנט" שכזה ונדמה שאת כל מה שיכולנו להציע ולפרגן לו, אם ברמה של השכר והתנאים ואם ברמה של ההכרה והוקרה הצענו לנו כבר ועדיין לאורך זמן זה לא מחזיק ונדמה שהוא כבר מתחיל לפזול ולחשוב הלאה על הארגון והתפקיד הבא.

מה הקושי בשימור טאלנטים?
הקושי מתבטא בשני מובנים:

  1. לאתגר אותו מספיק בתפקיד שיהיה לו מעניין ומשמעותי וכן לתגמל אותו בהתאם.
  2. להתחרות מול ארגונים שמבקשים לגייס אותו ומציעים לו לעיתים תנאים ושכר גבוהים יותר ממה שהוא מרוויח אצלנו.

מה עושים?
הופכים להיות שותפים בתכנון הקריירה שלו. אנחנו והוא בהסתכלות משותפת על העתיד שלו.
בבנייה של "תוכנית פיתוח קריירה" שיכולה להיות אישית ויכולה להיות קבוצתית במסגרת של קבוצה נבחרת של "טאלנטים" בארגון נבנה את "מפת הקריירה": נסמן את היעדים, נמפה את ה"רצוי" ואת ה"מצוי" ומשם נתחיל לנוע.

בסדנא / תהליך ליווי אישי של 5-7 מפגשים נעביר את הטאלנטים בארגון תהליך "פיתוח קריירה" בו יהפוך הארגון לשותף פעיל בבניית מסלול ההתפתחות והצמיחה של העובד.
למה אנחנו רוצים להיות שם? כי עובד שמכיר תודה ויודע שהארגון פיתח אותו ישאר נאמן לתפקיד ורמת המוטיבציה שלו תעלה. גם כשיגיע הרגע לעזוב, ב"יום שאחרי" יהיה לארגון שלנו שגריר שידע לספר על הארגון והערך המוסף המשמעתי שקיבל בו.

בין הנושאים שנעבור עליו בתהליך פיתוח קריירה אישי ו/או קבוצתי:

  • זיהוי ארגז הכלים: חוזקות, משאבים, אתגרים
  • ניתוח מקורות המוטיבציה
  • בניית כלים ליצירת חוסן רגשי: כשלונות ולמידה
  • יצירת "מפת קריירה" ומסלולי תפקיד בדרך.
  • אבחון "מצוי" מול "רצוי" והאתגרים בדרך
  • יצירת מצפן ערכים, התנהגויות, למידה
  • התמודדות עם שינוי
  • סטורי טלינג של קריירה ומיתוג אישי
אישה מביטה על נוף הרים
סדנאות והרצאות נוספות
נורה אדומה בולטת ומסביב נורות כחולות

הקמת מרכז קריירה פנים ארגוני

במציאות הנוכחית בה עובדים יכולים לבחור בכל רגע אם להישאר או לעזוב, מה שיכול לשנות את כללי המשחק הוא בניית מחויבות שאינה סביב התפקיד הנוכחי של העובד-ת. המסר: "את/ה חשוב/ה ומשמעותי/ת לי. בלי קשר לתפקיד".
ארגונים ומנהלים נדרשים היום, יותר מתמיד, להפוך להיות חלק פעיל מבניית הקריירה של העובדים ו"שותפי קריירה".
הקמת מרכז פיתוח קריירה ארגוני מהווה פתרון לדרישה הזו. הכוונה ליחידה פנים ארגונית מקצועית שמהווה "מכללת חלומות" של ההון האנושי בארגון.
מה היתרונות ואיך עושים את זה נכון? קראו פה

קרא עוד »
מחברת עם טקסט עליה (להתעקש או לוותר)

פסיכולוגיה חיובית בקריירה- כלים שיעיפו למעלה את הקריירה שלך.

חיפוש עבודה הוא תהליך מתיש ומערער רגשית ומנטלית. כשאני עסוק להגיע אל המשרה הנכספת עלי לדעת "למכור" את עצמי, לשדר בטחון בעצמי ובערך שאני מביא לתפקיד, לדעת מה ההבדל ביני לבין כל מי שמתחרה ומתראיין על התפקיד ביחד איתי ולספר את הסיפור קריירה שלי בדרך נכונה שתעביר את המסר שאני מבקש להעביר.

קרא עוד »
קוביות עם אייקונים

בניית קריירה-כלים ומפה לצאת לדרך

בהרצאה נגע בשאלות: מה קרה לשוק התעסוקה בעשור האחרון ואיך זה משפיע עלינו כעובדים ומחפשי עבודה? מה השתנה בתפיסת ה"קריירה" בשנים הללו ואיך זה בא לידי ביטוי בארגונים, תפקידים ובחיים של כל אחד ואחת.

קרא עוד »
איש מחזיק חץ ומכוון ללוח מטרה שכוב

פיתוח קריירה- יוצאים לדרך

מה צריך להיות כתוב בקורות החיים ואיך? מה אסור להגיד בראיונות עבודה ואת מה חייבים להדגיש. כל אחד אומר משהו אחר, יש המון מידע ברשתות ואין לכם מושג מאיפה להתחיל. אז, מה עושים כשלא יודעים איך מוצאים עבודה? בסדנא של 6-8 מפגשים תקבלו ארגז כלים מלא למציאת עבודה, כך שתגדילו משמעותית את היכולת להתקבל לתפקיד שאתם רוצים.

קרא עוד »
איש מטפס על הר, ויד מושיטה לו לעזרה

הכשרת משאבי אנוש כ"מפתחי/ות קריירה"

מחלקת משאבי אנוש נמצאת בצומת מרכזי בחיי עובדים ומנהלים. הם מגייסים, מכשירים ומשמרים את ההון האנושי בארגון, אבל ככל שהעובדים "משתלבים" בשגרת הארגון, כך החיבור איתם הולך ונחלש. אם צריך לדאוג לשמר אותם זה עלול כבר להיות מאוחר מיד. בסדנה ייעודית נלמד להיות "מפתחי קריירה" שנוכחים בשוטף עם העובדים בארגון ומהווים חלק מתהליך המחוברות שלהם ביומיום.

קרא עוד »
גלילה למעלה

המיילים הכי אקטואליים בעולם ההתפתחות והקריירה

אל תפספסו, הרשמו לדיוור