לוגו-חדש
תפריט

פיתוח קריירה לעובדים ותיקים

שימור עובדים זה כואב.
כסמנכ"ל משאבי אנוש מצאתי עצמי בלא מעט "שולחנות עגולים" מתכווץ מול עובדים ותיקים ומסורים שלנו כשהיו אומרים שהם מרגישים שהארגון לא משקיע בהם יותר.
הם צדקו.
אחרי "יומולדת ארגוני" ולחגוג ארועים וחגים, מה באמת השקענו בהם? לא ממש.
את המסלולי קידום, הדרכת מנהלים, מנטורים וכל שאר הרעיונות מיצינו איתם די מוקדם ומה עכשיו? מה עושים עם עובדים בוותק גבוה שבאמת מרגישים שהם נותנים מעצמם ולא ממש מקבלים בתמורה ומרגישים שהם דורכים במקום?

בדיוק בגלל זה יצרתי את סדנת "פיתוח קריירה": מייצרים לעובדים בארגון תחושת מסוגלות ובונים להם יכולות.

הרבה פעמים מנהלים ששוקלים להביא סדנה כזו מתלבטים איתי אם זה חכם כי אולי "זה מה שיגרום להם לעזוב אותי אחר כך?" למנהלים כאלו אני תמיד אומר, כדאי לכם להעסיק עובד מכיר תודה ושבע ולא כזה שמרגיש שלא רואים אותו.
גם אם הוא יבחר לעזוב, הוא תמיד יהיה שגריר טוב לארגון כמי שגדל וצמח בתוכו ותמיד יפרגן למקום העבודה הזה שהשקיע וטיפח אותו. אתם בטוח לא מעדיפים עובד ממורמר שלא נותנים לו מקום ולא רוצים לפתח אותו.

בסדנא של 5-7 מפגשים (בהתאמה לארגון ולאופי המשתתפים) נעבור תהליך של היכרות עם המשאבים של כל אחד ואחת: מה יש לו כבר היום בארגז שלו/ה? איך זה בא לידי ביטוי? נסמן איפה נמצאת הסקרנות שלהם: על מה מעניין אותם להרחיב? על מה הם יכולים לקרוא, ללמוד ולדבר שעות? כי שם נמצאת כנראה התשוקה שלהם. נבנה מפת קריירה בתוך הארגון ואיך אפשר להפיץ את הבשורה הזו בארגון כדי לייצר להם עניין ותשוקה מחודשים.

בין הנושאים אותם נלמד בסדנא:

  • זיהוי ארגז הכלים: חוזקות, משאבים, אתגרים
  • ניתוח מקורות המוטיבציה
  • בניית כלים ליצירת חוסן רגשי: כשלונות ולמידה
  • יצירת "מפת קריירה" ומסלולי תפקיד בדרך.
  • אבחון "מצוי" מול "רצוי" והאתגרים בדרך
  • יצירת מצפן ערכים, התנהגויות, למידה
  • התמודדות עם שינוי
  • סטורי טלינג של קריירה ומיתוג אישי

סדנא כזו היא אחת המתנות המשמעותיות שמנהלים בפרט וארגון בכלל יכול לתת לעובדים ולא משנה הדרגה שלהם.
למה? כי אנחנו מחברים אותם למשאב הכי משמעותי שישנו- תחושת הערך העצמי שלהם! ואת זה הם לוקחים הביתה, למשפחה, ילדים ובני הזוג, לתחביבים וכמובן לעבודה.
בלי לזלזל במתנות חג ויומולדת מהארגון, מתנה כזו שעובד/ת מביט במראה מדי בוקר ומרגיש את החיוך עולה מבפנים? מתנה כזו זוכרים תמיד שקיבלנו מהארגון ומהמנהל/ת ששלח אותי לסדנא הזו (לפחות לדעתי וממשובים שקיבלתי בסדנאות קודמות)

אז אם נשמע לך שעבור הארגון שלך, סדנת "פיתוח קריירה" היא בדיוק הסדנא שנכונה לעובדים והמנהלים שלך (היא מותאמת גם לתפקידים בכירים וזוטרים וגם לוותק משתנה), מזמין אותך ליצור קשר ונצא למסע משמעותי בארגון שלך, כזה שכולם יזכרו שאת הובלת.

נבטים יוצאים מן האדמה על רקע שקיעה
סדנאות והרצאות נוספות
קוביות עם אייקונים

בניית קריירה-כלים ומפה לצאת לדרך

בהרצאה נגע בשאלות: מה קרה לשוק התעסוקה בעשור האחרון ואיך זה משפיע עלינו כעובדים ומחפשי עבודה? מה השתנה בתפיסת ה"קריירה" בשנים הללו ואיך זה בא לידי ביטוי בארגונים, תפקידים ובחיים של כל אחד ואחת.

קרא עוד »
נורה אדומה בולטת ומסביב נורות כחולות

הקמת מרכז קריירה פנים ארגוני

במציאות הנוכחית בה עובדים יכולים לבחור בכל רגע אם להישאר או לעזוב, מה שיכול לשנות את כללי המשחק הוא בניית מחויבות שאינה סביב התפקיד הנוכחי של העובד-ת. המסר: "את/ה חשוב/ה ומשמעותי/ת לי. בלי קשר לתפקיד".
ארגונים ומנהלים נדרשים היום, יותר מתמיד, להפוך להיות חלק פעיל מבניית הקריירה של העובדים ו"שותפי קריירה".
הקמת מרכז פיתוח קריירה ארגוני מהווה פתרון לדרישה הזו. הכוונה ליחידה פנים ארגונית מקצועית שמהווה "מכללת חלומות" של ההון האנושי בארגון.
מה היתרונות ואיך עושים את זה נכון? קראו פה

קרא עוד »
כדור פורח על רקע שקיעה

הכשרת מנהלים כ"מפתחי/ות קריירה"

החוליה המשמעותית בשימור עובדים היא המנהלים. הם מנהלים בשוטף ואחראים על המוטיבציה והתוצאות. לעיתים מול רצון של עובדים להתקדם או לגוון את התפקיד, מנהלים מתקשים להתמודד. במקרים מסוימים אפילו גורמים להתפטרות עובדים לא מרוצים. בסדנא של 5-7 מפגשים נכשיר מנהלים לפתח קריירה לעובדים כחלק מתהליך שימור וניתן להם כלים אפקטיביים ליצירת מחוברות עובדים.

קרא עוד »

פיתוח קריירה לעובדי מטה / בק אופיס

הם נותנים את הלב והנשמה, מכבים שריפות כחלק משגרת עבודה, זמינים ומהווים חלק משמעותי בארגון. יש תהליכים שלא ניתן לבצע בלעדיהם. ועדיין… הם לא מקבלים את תשומת הלב והפיתוח האישי והמקצועי כמו שהיינו רוצים עבורם. בסדנא של 5-7 מפגשים נאיר את היכולות, התשוקות והסקרנות שלהם כדי להחזיר להם מוטיבציה ולתת תחושת משמעות מהארגון.

קרא עוד »
נורה אדומה בולטת ומסביב נורות כחולות

בניית חוסן מנטלי בחיפוש עבודה- ארגז כלים מנצח

חיפוש עבודה הוא תהליך מתיש ומערער רגשית ומנטלית. כשאני עסוק להגיע אל המשרה הנכספת עלי לדעת "למכור" את עצמי, לשדר בטחון בעצמי ובערך שאני מביא לתפקיד, לדעת מה ההבדל ביני לבין כל מי שמתחרה ומתראיין על התפקיד ביחד איתי ולספר את הסיפור קריירה שלי בדרך נכונה שתעביר את המסר שאני מבקש להעביר.

קרא עוד »
גלילה למעלה

המיילים הכי אקטואליים בעולם ההתפתחות והקריירה

אל תפספסו, הרשמו לדיוור