טיפול רגשי למבוגרים מעל גיל 18
מה זה בכלל “טיפול רגשי”?
טיפול רגשי לבוגרים נעשה באמצעות שיחה. במרחב משותף ובטוח דרך שיחה והקשבה למה שעולה בתוכנו: רגשות, מחשבות, אמונות ותחושות נפגוש את מה שמעסיק את המטופל/ת. נכיר ונקשיב לכאבים שהביאו אותו לפנות לטיפול רגשי.
חלק מהכלים בהם אני מטפל משלבים עבודה גופנית דרך מיינדפולנס ונשימות מתוך הבנה שישנם מקומות בהם המילים נתקעות או נעלמות ואז נפנה לערוצים נוספים בתוכנו.
בטיפול נלמד להתנהל מתוך הקשבה ואותנטיות לקולות הפנימיים שלנו והתבוננות על הסיפור שבתוכנו (הנרטיב), הסיפור החיצוני שהסביבה מספרת לנו (בני זוג, הורים, ילדים, חברים ועבודה) וכיצד למצוא את הקול שלנו בתוך מציאות מרובת-קולות זו?
מתי נפנה לטיפול רגשי?
ברצף החיים ישנן, מידי פעם, תקופות מאתגרות מבחינת ההתמודדות עם קשיים ואלו נותנות את אותותיהן על נפש האדם, עלינו. משברים יכולים להיות דרמטים ומשמעותים כמו מוות, מחלה קשה או גירושין והם יכולים להיות גם כאלו שלא נתפסים כמשמעותיים לסביבה, אבל לנו הם מסבים סבל רב ולא מאפשרים להתנהל במציאות מיטיבה.
זה משפיע ומפריע בהתנהלות היומיומית בבית, בתפקוד בעבודה, מתבטא גם ביחסים עם בן/בת הזוג, הילדים ובמערכות יחסים אחרות.
ההנאה מפעילויות שונות נפגמת, סף החרדה עולה, ההערכה העצמית עלולה לרדת ובמצבי שפל שכאלו יכולים לחוש מצב רוח דיכאוני ובדידות.
לעיתים אלו אתגרים שאינם מאפשרים לנו להמשיך בשיגרת החיים וטיפול בו נבחן ונבין את הגורמים כמו גם את דרכי ההתמודדות שלנו איתם יוכל להפוך את איכות החיים שלנו למשמעותית טובה יותר.
אין סיבה להמשיך לסבול עם כל המחשבות, קשיים, אמונות ורגשות שעולים בתוכנו ולא מאפשרים לנו להמשיך ביומיום. זו לא חייבת להיות “גזירת גורל” ובאמצעות טיפול רגשי ניתן לשנות זאת.
מה עושים בטיפול רגשי?
אני מזמין אותך לעצור לרגע ביחד ולנשום. להאט את המירוץ המטורף ולהקשיב לקולות בתוכך פנימה. להבין: “מה אני רוצה באמת”? “איך אני מתנהל/ת בין הקולות הפנימיים בתוכי שלעתים נאבקים בינם לבין עצמם ו/או עם הקולות החיצוניים”?
להעז לשאול “מה יקרה לי אם אבחר להפסיק לרצות= to please ויותר אבחר מתוך הזכויות והרצונות שלי”?
לתהות ביחד האם זה בכלל אפשרי להשתנות בדפוסי התנהגות / חשיבה/ אמונה /רגש של כל כך הרבה שנים?
התשובה שלי אגב, לשאלה ם זה בכלל אפשרי להשתנות אחרי כל כך הרבה שנים היא שכן!
כל עוד אנחנו נושמים, חיים ומרגישים… שינוי הוא לגמרי אפשרי ואני רואה את זה עם המטופלות שלי שנמצאות בעשור התשיעי לחייהן (בנות 83, 87 ובוגרות אף יותר) ושממשיכות להתפתח ולהיטיב את חייהן גם בשלב זה.
תחומים בהם אני מטפל כיום:
עבודה ומימוש עצמי, מציאה ובניית מערכות יחסים בכלל ומציאת זוגיות בפרט, טיפול רגשי למבוגרים, התמודדות עם מחסומים רגשיים כגון: דפוסי הימנעות, חוסר ביטחון, בדידות, תקשורת כוחנית, התמודדות עם התפרצויות זעם, מתח וחרדות. כמו כן מטפל בהתמודדות עם שלבי ההתבגרות המאוחרים והתמודדות עם אתגרי הגיל השלישי.
חלק ניכר מהתהליכים מתמקדים בבניית זהות כגון יציאה מ”הארון” בקהילה הלהט”בית, התמודדות עם “בושה” ופיתוח תחושת מסוגלות ויכולת. וכן גם במעברים בין זהויות בחיים כגון: מעבר מחיי רווקות לנישואין, מזוגיות להורות, מעבר לגילאי הזקנה והתמודדות עם העצמאות וכל התפקודים המשתנים.
לקריאה אודות טיפול רגשי תעסוקתי לחצו כאן
[טיפול רגשי תעסוקתי הוא גישה טיפולית המשלבת אסטרטגיות פסיכולוגיות ותעסוקתיות כדי לסייע לאנשים להתמודד עם בעיות רגשיות ומנטליות המשפיעות על היכולת שלהם לעבוד ולהתמקצע. הטיפול מתמקד בפיתוח מיומנויות ניהול רגשות, שיפור התפקוד התעסוקתי והתמודדות עם לחצים ומצוקות במקום העבודה. זה יכול לכלול טכניקות כמו תרגול מיינדפולנס, ניהול זמן ופיתוח מיומנויות חברתיות, כדי לעזור לאנשים להרגיש יותר מאוזנים ומסופקים בחייהם המקצועיים.]
טיפול רגשי למבוגרים הוא תהליך טיפולי שנועד לסייע למבוגרים להתמודד עם קשיים רגשיים ונפשיים, כגון דיכאון, חרדה, ובעיות בין אישיות. טיפול רגשי למבוגרים מתמקד בהבנת הרגשות והמחשבות של הפרט ובפיתוח אסטרטגיות לשיפור התפקוד הרגשי והחברתי. הטיפול יכול לכלול שיחות עם מטפל מקצועי, תרגול טכניקות ניהול רגשות, ולעיתים גם טיפול קבוצתי. מטרת הטיפול הרגשי למבוגרים היא לסייע להם להבין ולנהל את רגשותיהם, לשפר את איכות חייהם ולהגביר את תחושת השלווה הנפשית.